GUnaGU uvádza štvrtú tohtoročnú premiéru Bárbi hľadá Kena

14.12.2022 Bratislava

Bratislava 14. decembra (TASR) – Po návrate z hosťovania v Ríme uvedie bratislavské divadlo GUnaGU v poradí štvrtú tohtoročnú premiéru. Čiernu komédiu Viliama Klimáčka s názvom Bárbi hľadá Kena uvidia diváci od pondelka 19. decembra. Autor hru o internetových zoznamkách, reflektujúcu súčasnú osamelosť ľudí, napísal pre Gabrielu Dzuríkovú a Viktora Horjána.

Viki pracuje v call centre banky, Gabi je cvičiteľka tehotenskej jogy. Viki je frustrovaný, že jeho šéf je oveľa mladší než on a že všetci kolegovia zarábajú viac. Gabi nemôže mať deti a klientky v treťom trimestri jej pripadajú ako balóny a ona ako cvičiteľka balónového lietania. "Obom hrozí, že sa ich život utopí v nude, a preto hľadajú rozptýlenie na internetových zoznamkách," približuje divadlo novú hru o intímnych vzťahoch v manželstve a tiež o tom, že niekedy aj najbližšieho človeka, hoci žije po našom boku, nedokážeme úplne poznať.

"Nikdy som nečetoval na erotických zoznamkách, rovnako ako Shakespeare, ktorý nemusel byť vrahom, aby sa dokázal vžiť do kože Macbetha. Dôležitá je predstavivosť. Ďakujem Viktorovi Horjánovi, ktorý v záujme tejto hry presurfoval niekoľko heterosexuálnych četov, aby sme boli autentickejší," priznáva ku genéze hry jej autor a režisér Viliam Klimáček. "Môžem vás ubezpečiť, že expresivita v našom predstavení je len stotinou toho, čo chcú s vaším telom urobiť tí nekonečne osamelí muži aj ženy na širokých pláňach webu," dodal.

Podstatnou súčasťou predstavenia Bárbi hľadá Kena je četová komunikácia hrdinov vo forme videoartu a projekcií, ktoré vytvorili Martin Herich a Marek Susnyak. Scénu a kostýmy navrhla Silvia Makovická.
 

Vyberte región

mark